Sanningen hon sökte efter fanns i Jesus

07.11.2023

Anette Storsved sökte sig till nyandligheten för att bli helad från tidigare trauman, men började må allt sämre ju djupare involverad hon blev. Då hon mådde som sämst mötte hon Jesus och blev totalförvandlad.

"Man tappar verklighetsuppfattningen då man är inne i new age, men då Gud visar en sanningen inser man att det är en fantasivärld", säger Anette Storsved. Foto: Privat

Anette Storsved berättar att hon tidigt blev intresserad av andlighet. Det spirituella lockade henne med sitt budskap om att vi människor kan uppnå en högre form av medvetenhet och själva bli en sorts gudar.

Ungefär samtidigt som hon själv gick igenom en skilsmässa, hade några av hennes bekanta gjort en auratransformation. Anette upplevde att de hade förändrats på ett positivt sätt, och i kombination med de trauman som skilsmässan förde med sig blev det här hennes väg in i nyandligheten.

– Jag sökte snabba svar på vem jag var och varför jag hade drabbats av det här. Jag sökte ett hopp, men blev lurad. Djävulen blandar lögn med sanning, och jag tog fasta på det jag upplevde var sant.

Anette beskriver hur hon drogs in i en ond cirkel, en "healingresa" där målet var att hon skulle hela sig själv. Barndomstrauman kom upp till ytan och hon blev övertygad om att hon hade levt tidigare liv här på jorden.

– Då måste jag gå i terapi för att upptäcka vilka mina tidigare liv hade varit. Nya dörrar öppnades hela tiden och allt kostade pengar.

TRODDE HON FUNNIT SANNINGEN

Love and light (kärlek och ljus) är ledord i new age-rörelsen, säger Anette, och hon betonar att de som är involverade i nyandligheten alla är sökare. De vill väl och tror att de hjälper till att höja människors energier. Många tror på tidigare liv och har en uppfattning om att Gud är en energi. Anette förklarar att det finns många olika nivåer inom nyandligheten och bland sådant som är vanligt förekommande nämner hon meditation, yoga och kristaller.

Anette är inte främmande för att tala om att det finns både goda och onda andliga krafter.

Trauman öppnar upp för demoniskt inflytande, säger hon och berättar att hon under åren 2017–2021 själv var riktigt djupt inne i den mörka andligheten.

– Det blir till slut som en religion, en sekt. Jag omgav mig med drömfångare, kristaller och buddhastatyer och lät tatuera mig. Jag gjorde astralresor och hade andliga upplevelser som jag trodde var sanningen.

– Det är inte dina döda släktingar som talar till dig då du gör "Anden i glaset", utan det är onda makter. Att dra änglakort är ockultism – det är inte Gud du får svaren från. Det finns ingen vit magi, men idag är allting så fint paketerat att det är svårt att känna igen ondskan, säger Anette.

Namnet Jesus triggar ofta dem som är involverade i nyandlighet. De flesta inom new age tror på Jesus, men de tror inte att han är Guds son och världens frälsare. Man talar om Christ consciousness (Kristusmedvetande), men man uppfattar Jesus som en återfödd läromästare, en inkarnerad alien och en god människa. Man uppger sig arbeta mot ondskan och för kärlek, harmoni och fred. Vissa bibliska begrepp blandas med nyandliga filosofier. Bland annat talar man om den nya jorden och de 144 000 utvalda. Begreppet synd förekommer dock inte överhuvudtaget.

BUDSKAP FRÅN UTOMJORDINGAR

Inom nyandligheten är det många som tror på aliens (utomjordingar), berättar Anette. Man tror att de färdas med ett stort moderskepp, Galactic Federation of Light, och att de är goda och vill hjälpa Moder Jord. Via Youtube kan man ta del av så kallade kanaliseringar, där människor säger sig förmedla budskap från utomjordingar. Ett av budskapen var att de människor som hade uppnått en tillräckligt hög medvetandegrad skulle transporteras från jorden i en portal.

Anette hade involverat sig allt djupare i olika nyandliga företeelser, men i stället för att må bättre som hon hade tänkt började hon må allt sämre. Då hon dessutom fick upp ögonen för att budskapen i Youtubeklippen inte stämde, började hon förstå att hon var lurad.

FANN SANNINGEN I JESUS

I besvikelsen över det här skrev hon ett meddelande åt en vän som tidigare varit involverad i nyandlighet, men som hade kommit till tro på Jesus. Vännen svarade med att be Anette titta på Youtubevideon From New Age to Jesus (Från nyandlighet till Jesus).

– Under den timmen jag tittade på filmen blev jag frälst. Man tappar verklighetsuppfattningen då man är inne i new age, men då Gud visar en sanningen inser man att det är en fantasivärld. Det är som om han tar bort ett skal som man haft över ögonen.

Frälsningsupplevelsen medförde en radikal förändring i Anettes liv. En vecka senare blev hon döpt i vatten och efter ytterligare en vecka fick hon vara med om dopet i den helige Ande.

– Den första tiden hade jag en sådan syndanöd, och jag bad Gud om förlåtelse för allt.

Förändringen var så stor att en del av Anettes vänner blev oroliga för henne, och vissa tog till och med avstånd. Några vänner försvann helt ur hennes liv.

– Nu har jag fått nya, kristna vänner och jag ber för mina new age-vänner att de också ska bli mina systrar.

RENSADE BORT DET GAMLA LIVET

I samband med att Anette kom till tro på Jesus gjorde hon också en stor husrensning. Hon gjorde sig av med alla kort, böcker och andra saker som hade med nyandligheten att göra. Även senare har hon rensat bort olika prylar ur sitt hem. Ifall hon är osäker på om hon ska behålla ett föremål eller göra sig av med det, brukar hon fråga sig om föremålet ärar Gud.

– Om svaret är nej eller om jag är osäker rensar jag bort den saken ur mitt hem.

Hon tipsar om att man kan tänka likadant då man funderar på om man ska göra en sak eller inte. Om det är något som inte ärar Gud eller om man är osäker på om det gör det ska man avstå, anser Anette.

Maria Prost


FAKTA

Anette Storsved

  • Ensamstående tvåbarnsmamma.
  • Bor i Närpes.
  • Jobbar som speciallärare i Kristinestad.
  • Har provat på det mesta inom new age innan hon kom till tro på Jesus i augusti 2021.