Värme, tacksamhet och inriktning för framtiden

22.11.2023

Årets sommarkonferens är över och det är dags att summera ännu en gemenskapshögtid. Eftersmaken är mycket varm och god. Det finns mycket att vara tacksam för. Det stora antalet barn- och barnfamiljer var en särskild glädje i år. Det blev verkligen en konferens för alla 

Sommarkonferensen i Vasa samlade mycket folk, även från andra samfund. Variationerna på talarna var god, trots att en vägande majoritet var från Sverige. De kompletterade varandra riktigt bra och ingav ett hoppfullt budskap om att ha tro för framtiden som även var konferensens tema. Det märktes nog detta år att coronatiden verkligen var över. Inga restriktioner och begränsningar utan bara glädje, gemenskap och tacksamhet.

Mattorget på innergården på Variska skolcentrum blev en riktig mötesplats. Där serverades banana split och våfflor till rimligt pris. För övrigt så kunde vi konferensdeltagare glädjas över årets matpriser. Ingen frestades på grund av matpriserna att åka till korvkiosken i gamla Vasa. Ett armband för 30 euro för vuxna (20 euro för barn) där mat för hela hela konferensen ingick var en generös signal till familjerna.

Det visade sig i kollekterna som slog alla tiders rekord. Lördagens kvällskollekt blev 10 603 euro vilket arrrangörsförsamlingen, Sion i Vasa, kunde glädjas över. Det lämnade ett gott överskott efter deras fina och helhjärtade insats att ordna sommarkonferensen i år. Stort tack till alla som gav generöst för de olika behoven. Missionskollekten till Burundi blev 3 932 euro.

En annan positiv sak i år var det fina och välorganisaerade utbudet för barnen och de unga. Familjen Hyllerud höll i barnkonferensen och för tweensen fanns spelrum, pysselrum och Escape-rooms där de tryggt kunde vara under gott ledarskap. Den satsningen var också en satsning för framtiden. För övrigt fanns ett rejält utbud av seminarier i år. Folk hade svårt att välja i det rikt dukade bordet. Därför ger vi i tidningen här en summering av de flesta olika seminarierna som hölls.

Variska skolcentrum har varit konferensplats under många år, en nytillbyggd del av skolan gjorde allt ännu bättre den här gången. Vi skulle gärna återkomma till denna fantastiska anläggning flera gånger, den har det mesta ett riktigt konferensområde behöver. Stort tack till Sionförsamlingen och till närliggande pingstförsamlingar som stod i spetsen detta år för allt praktiskt arrangemang. 

Nästa år möts vi till Sommarkonferens i den sommarsköna staden Ekenäs den 27-30 juni.